close
Livsstil

Sådan Kombinerer Jette Vin og Diæt Og Får Fantastiske Resultater

Der er mange der anser diæter som noget fanden har skabt, og som frarøver én alt det søde her i livet. Pludseligt er der ting man ikke må spise – lækre ting, som plejer at være så hyggelige og lækre! De ser altså på alle de negative sider af deres nye livsstilsvalg, frem for at kigge på hvorfor de gør det – hvad målet er, der ligger forude, og hvilke positiver der hører med sig der. Der er en eller anden idé i samfundet om, at det at været på diæt handler om at opgive ting – når det faktisk slet ikke er tilfældet.

En diæt er i bund og grund en systematisk tilgang til sin kost. En diæt handler ikke altid om at tabe sig – man kan også være på en diæt for at tage på, for at opbygge muskler, for at blive mere smidig, for at nedsætte sin krops inflammation og meget andet. Når man er på diæt går man altså blot ind, og tager nogle beslutninger omkring den mad man tager. Man sætter tingene i system, frem for at lade mavefornemmelserne styre.

På den måde kan diæt altså også give en vis form for frihed. Ved at være på en diæt, er der pludseligt en ting mindre du skal tage stilling til – du har allerede en ret god idé om hvad du kommer til at skulle spise, og det er med sikkerhed lettere at lave en madplan og indkøbsliste. Du sparer altså en del mentale kalorier på de beslutninger, der ellers er brede og svære at tage stilling til – og som ofte ender i mad vi ikke af og ikke bringer os tættere på vores mål. Så snart vi sætter system i hvad vi spiser, så kan vi stille og roligt læne os tilbage. Vi skal blot følge systemet, og så kan vi have ro i sindet, fordi vi ved, at vi bevæger os tættere på det mål vi har – uanset om det er at tabe sig, eller en af de tusindvis af andre ting en diæt kan hjælpe med.

Der er også andre måder hvorpå man kan undgå at se sin diæt som værende restriktiv. Husk på, at en diæt blot er et system for din mad, der har til formål at bringe dig tættere på dine mål. Det betyder, at du frit kan ændre i systemet – så længe reglerne stadig er klare, og at du med sikkerhed kommer tættere på dine mål ved at overholde dem. Der er eksempelvis mange der ligger en ”snydedag” ind en gang om ugen eller måneden: altså en dag hvor de kan spise noget, der ellers ikke er tilladt på diæten resten af tiden. Det er reelt ikke at ”snyde”, så længe det er en del af systemet – for så overholder du stadig diæten. Så længe du vurderer hvordan du kan få de ting du godt kan lide at spise sammen med de mål du gerne vil nå, så kan du lave en diæt der passer til dit liv, og som ikke betyder at du helt skal opgive noget der bringer dig nydelse.

Jette Klausen har eksempelvis formået at gøre Portvin til en del af sin daglige rutine, selvom hun er på en diæt der skal gøre at hun taber sig. Hun har tabt 14 kilo på de sidste 6 måneder – så diæten virker! Og alligevel er der plads til at drikke et glas portvin hver eneste aften. Det kan lade sig gøre, fordi Jette søgte Kostvejledning, og her bragte på banen, at en af hendes yndlingsbeskæftigelser er at slappe af med et godt glas vin om aftenen efter en lang dag. Ved at kigge på kalorie-tallet i vinen, var det noget ganske simpelt matematik der skulle til, for at tilpasse en traditionel diæt til én, der indeholdt portvin som en daglig ting.