close
Mode

Mode för kvinnor över 50 – Stilguide och garderobstips

Randiga tröjor och ankellånga byxor

Byta ut dina fula tröjor med randiga stickade tröjor. Du kan inte argumentera att randigt inte passar åldern, för det gör det visst. Dumpa dina lösa mjukisbyxor och skaffa dessa ankellånga byxor. De är inte för lösa eller för tajta och samtidigt som de passar för vardagen är de ändå stilrena.

 

Lägg till lager  – Sjalar, koftor etc.

Kvinnor som är 50+ antar ofta att femtio betyder gammaldags, utan att inse att det kan vara en ganska fabulös ålder. Du behöver bara något extra, som toppar med asymmetriska skärningar, smarta mönster, koftor och jackor som hjälper din stil, plus några sjalar. Stilrena och sofistikerade sjalar gör mycket, inte bara kvinnor i femtioårsåldern och större kvinnor, utan för alla.

 

Färger och tryck

Ett färgglatt plagg har aldrig skadat någon – lyssna inte på dem som säger något annat. Ha en stark färg tillsammans med andra mer dämpade färger. Samma sak gäller för tryck och blommönster (små eller stora beroende på din kroppstyp). Få inspiration från gatumodet och ge den en makeover.

 

Bohemiska kläder

Välj boho genom att gå hela vägen med palazzobyxor med tryck, linnen och bandanas; eller håll det stilrent med en klassisk röd rock och accessoarer som är mer än bara det fina silvret.

 

Denim för femtioåringar

Mörk denim som andas och har elastisk midja är perfekt. Bootcut ser naturligt bra ut på äldre kvinnor, precis som mammajeans – men släpp de gamla stilarna och välj märken som kontinuerligt gör nytt som passar kvinnor över 40 och 50. Allvarligt talat, tack till märken som Levis, Not Your Daughter’s Jeans etc.

 

Sommarkläder

Sommaren är en påminnelse om att vintern är på väg, och det här är de sista månaderna så du kan ha söta kläder. Välj flödande klänningar som går nedanför knäna och  and drape them around well. Bry dig om skavanker på kroppen, det handlar inte om det längre. Välj byxor av bomull eller chiffong som framhäver din siluett.

 

Leggings och smala jeans

Om du inte vill sluta använda leggings, så behöver du inte det. Para ihop de med toppar som går nedanför höfterna, ha en sjal eller blazer och smycken om du vill det. Smala jeans går också bra – använd de tillsammans med blusar av linne, chambray eller siden – mycket stilfullt!

 

Strandmode

Låt dina strandsemestrar handla om rysch, flödande toppar, byxor som andas, sarongen, klänningar och allt annat som har med stranden att göra – utan att blinka eller tänka för mycket på det.

 

En liten svart klänning

Vem säger att du inte kan rocka en liten svart klänning? OCh, vem säger att det inte passar åldern? Anpassa stilen lite och rocka den där klänningen ändå.

 

Höstmode

Låt hösten handla om allt som gör dig glad. Röda jackor, snygga stövlar, varma samtal, latte med pumpakrydda och kvällspromenader bland höstlöven. Ändra ingenting, inte ens när du är 50.