close
Underholdning

Konfirmation for viderekommende – Tjeklisten til en super konfirmation

Konfirmation betyder at du bekræfter din tro på Gud. Det er noget de fleste unge bliver selvom det bliver mere og mere normalt at blive non-firmeret. Men hvad er de vigtigste elementer at have styr på når du eller dit barn skal konfirmeres? Måske er det ikke så simpelt som du går og tror. Her vil vi gennemgå nogle af de vigtigste elementer i en god konfirmation.

Hvad er konfirmation i dag?

Konfirmationer er ikke hvad de har været. Hvor det førhen handlede om at vise sin familie og sine venner at man troede på Gud, handler det nu mere om at vise hvor sej man kan gøre sin konfirmation. I maj og april måned er det altid oppe at vende at konfirmationer er blevet for ekstravagante og har mistet sin originale betydning til fordel for blær og kæmpe gaver.

 

Hvem skal med i kirken?

Dette er muligvis ikke et spørgsmål som kommer naturligt når du er i beslutningsprocessen. Men over følgende: der er omkring 25 elever, der bliver konfirmeret i samme kirke på samme tidspunkt, og med mindre at der er tale om en gigantisk kirke så er der simpelthen ikke plads til at alle kommer med. Prøv at holde kirkedeltagerne til den tætteste familie og de tætteste venner. På denne måde undgår du en overfyldt kirke, og at andre konfirmander ikke kan have deres familie med uden at de skal stå helt nede bagved.

 

Hvem skal med til festen?

I modsætning til kirken er der her meget mere plads til at invitere dem du gerne vil have med. Sørg for at invitere alle dem du kunne forestille dig gerne ville være en del af denne begivenhed. Du skal dog huske at du skal bespise samtlige deltagere, derfor bør du afstemme med budgettet hvor mange du vil/har råd til at invitere. Vi vil klart anbefale at du overvejer at leje et selskabslokale til festen. På denne måde er der mange ting du kan selv kan slippe for. De fleste udbydere kan sørge for alt fra velkomstdrinks til desserter og hygge og leg. Det kan være en rigtig god idé at undersøge om børnene vil have et sted at lege sådan at ingen kommer til at kede sig. Det er en rigtig god idé at være i god tid med at undersøge disse udbydere da der ofte, især i de store byer såsom Aalborg, er stor efterspørgsel på selskabslokaler i denne periode.

 

Hvad med talen?

Selvom taler er en ting vi ser sjældnere end før i tiden, så er de stadig meget populære til denne type begivenhed. Vores råd er dog, efter mange års erfaring med konfirmationer, at holde talen kort, præcis og kærlig. Det er en sand party-killer at forældrene eller nære venner holder lange taler, hvor de lovpriser deres barn. Lad venligst også være med at lave den klassiske tale, hvor du finder ud af hvad hvert bogstav i konfirmandens navn kan betyde i astrologiens verden – det bliver ikke kedeligere og mere kliché. Gør talen så personlig som muligt og overvej gerne sjove historier. Hvis du kan få gæsterne til at grine har du vundet.

 

Hvad skal gaven være?

Sjovt nok er denne dag kendetegnet ved ekstravagante gaver til konfirmanden fra venner og familie. Der er ikke noget definitivt svar på dette spørgsmål, og selvom alle er glade for at få penge, så overvej om du kan finde på en mere personlig gave.

 

Kort fortalt

Det vigtigste på denne dag er at sørge for at I alle kan nyde begivenheden. Det er ikke meningen at du skal have stres over mad eller bekymre dig over om folk hygger sig. Gør det så nemt for dig selv og dit barn som muligt, og sørg for at de får en rigtig god dag.