close
Teknik

Hur att skilja din arbetsplats från dina konkurrenter

Låta manar att vända mot den, de flesta av oss skulle kunna trollband en potentiell arbetsgivare som erbjuder, till exempel, förstklassiga faciliteter. Inte vara naiva och tro att dina anställda inte skulle lockas att sättet heller. När det gäller kontorslokaler är det därför viktigt att du skiljer dig från konkurrenterna och det finns många sätt som du kan göra så.

 

Nyskapande

nu kan tyckas självklart, men du vill inte falla i fällan att alltför bekväma och vilar på dina ro. Medan vi bara fokusera på kontor, vara medveten om att detta är lika relevant för resten av verksamheten. Om du tycker att produktiviteten i arbetslivet kan förbättras, gör din forskning och strategier för hur detta kan göras.

Efter att ha besökt många kontor, från klienter till konkurrenter, både stora och små, jag har tagit bort många idéer som jag tror kan få mitt kontor. Samtidigt är det inte möjligt att göra allting, det är bra att ha en uppfattning om möjligheter du kunde ta. Till exempel besökte jag ett mindre företag som, trots att den endast hade 4 möten rum, var att utnyttja konferens bokningssystem mjukvara för att organisera sina möten och rum. Jag blev förvånad över att ett företag av den här storleken hade investerat i sådan mjukvara ha förväntat sig att vara förbjudet med priset, men tydligen inte bara var relativt prisvärd, men effektiviteten lett till arbetsplatsen gjorde det till en ännu bättre investeringar.

Är snabbare än dina konkurrenter till upptag av ny teknik kan vara mycket fördelaktigt, men de måste ställas in rätt. Alltför ofta göra första movers använd mycket ny teknik som ännu inte har förfinats och de med fler tekniska problem än de löser.

 

Fokusera på dina kärnvärden och gör dem bäst

Om ditt företag har en klar identitet, exempelvis se med fokus på kvalitet kundservice, sedan du bättre till att du göra ditt absolut bästa när det gäller detta. Så ofta rykte är tillräckligt för att vinna du business, så det är av yttersta vikt ska du kunna upprätthålla detta. När det gäller kontor, anställda och kunder är mycket imponerade av faciliteter och förmåner som gynnar dem snabbt och direkt, men en bra arbetsmiljö, vilket inte är så konkreta och mätbara, kan vara lika viktigt. Många företag gör numera miljömedvetenhet en central del i sitt arbete.

 Företag vars kärnvärden är att främja en hållbar miljö måste se till att de går utöver när du gör detta. Vad förespråkar mot plast föroreningar när din matsalar är fyllda med engångsbruk, disponibel plast produkter och redskapen. Små saker som detta kan ha en stor inverkan på hur företag uppfattas.

Erbjuda distansarbete

Vilken stor skillnad det kan göra att produktivitet och en medarbetare moral om de tillåts att välja där de arbetar. Anländer till jobbet efter en lång, tröttande pendla i regnet inte vanligtvis har du i bästa tankesättet, och allt detta kan undvikas genom att ha möjlighet att arbeta hemma. Ett ökande antal företag för närvarande erbjuda distansarbete och för bra anledning – det gynnar anställde och därför företaget. Sådan flexibilitet är bevisat att förbättra produktivitet och tänker på det, mindre anställda på kontoret innebär mindre användning av resurser. Pengar som sparas på detta kan återinvesteras i bolaget för ändamål såsom att förbättra utrustning och faciliteter eller expanderar.

Som vi kan se, om du ska kunna skilja din arbetsplats i ett positivt ljus, kommer inte bara du vara mer attraktivt för potentiella medarbetare och prospektiva kunder, men också att du nuvarande arbetsstyrka. Det finns många sätt att skilja din arbetsplats för att fungera till din fördel, men det beror på själva företaget och dess mål och resurser.