close
Livsstil

Derfor Anbefaler Jeg en Ternet Karriere Til Folk Som Mig

Hvis du havde spurgt mig, eller mine lærere eller forældre, tilbage i folkeskolen, om jeg nogensinde ville komme til at give folk råd om karriere, så havde du hørt et enstemmigt ”Nej!”. Jeg var det modsatte af det folk typisk forbinder med folk der overhovedet får sig en karriere. Jeg havde masser af energi og nysgerrighed som barn, men jeg havde svært ved at holde fokus på den samme ting særligt længe. Den ene dag spillede jeg trommer, men den næste dag var det mere spændende at fange insekter ude i baghaven, og så var det guitar, og så et computer spil og så videre.

Nu om dage ville jeg nok være blevet diagnosticeret med ADHD, men dengang var jeg bare et håbløst barn der aldrig ville blive til noget. Alle vidste at det krævede fokus og ensformig arbejde, hvis man skulle kunne klare sig godt her i livet, og det var begge dele ting jeg afskyede af hele mit væsen.

Men hvis vi spoler tiden frem til nu, så sidder jeg ikke bare og giver folk råd om karriere: jeg har også en utroligt flot og særpræget karriere i bagagen! Den er nemlig hvad jeg kalder for en ”ternet” karriere, og det er noget som sikkert vil komme dig til gode, hvis du har samme problem med tanken om at lave den samme ting de næste 50-60 år.

Mit første job fik jeg af min far: jeg skulle gå fra bilforhandler til bilforhandler og sammenlign Nissan priser. Ser du, min far havde lidt under nogle af de samme problemer som mig, og det almindelige arbejdsmarked havde han hurtigt fundet ud af ikke var noget for ham. Heldigvis havde han formået at fastholde interessen for biler længe nok til, at han havde næse for en god handel, og samtidig var han hamrende dygtigt til forhandle om prisen: både når der skulle købes, og når der skulle sælges. Så jeg tog rundt til bilforhandlerne med en notesblok, og hjalp min far med at finde de gode handler. Det var faktisk et job jeg godt kunne lide: jeg var konstant i nye omgivelser, talte med nye mennesker og var på jagt efter nye ting.

Året efter tog jeg min erfaring fra det job, og blev telesælger i en større virksomhed i lokalområdet. Året efter det, startede jeg min egen lille reparationsservice, hvor en kammerat og jeg fiksede folks telefoner. Og sådan er det gået siden: år efter år starter jeg på noget helt nyt, hvor jeg kan drage fordel af nogle af (eller alle!) de ting jeg har lave i de forgangne år. Min karriere er altså i tern: farven skifter hver gang der er gået et år, men det hele hænger stadig sammen. Det er perfekt for mig, og hvem ved – måske er det også perfekt for dig?