close
Underholdning

Black Friday bliver større år efter år

Hvad end du har et stort hjerte for shopping eller hvis du egentlig bare er typen, der shopper en gang i mellem efter behov, så er du med garanti stødt på konceptet ”Black Friday”. Dagen har nemlig vokset sig større og større år efter år, og den amerikanske shoppedag ser ikke ud til at falde i popularitet lige foreløbig. Hvis du af gode grunde alligevel aldrig har hørt om Black Friday, så går det i bund og grund ud på, at butikkerne går i sort hvad angår priser. Det betyder altså vilde tilbud og store besparelser på et utal af forskellige varer. Det kan være alt fra tøj, makeup, sko og tasker, til møbler, rejser, hårde hvidevarer og meget mere. Eftersom dagen er blevet så populær, er det også de fleste butikker, der er hoppet med på trenden. Man skal i hvert fald lede længe for at finde en butik, som ikke kører en eller anden form for tilbud på Black Friday.

 

Men hvor kommer ideen egentlig fra? Og hvad er det, der gør, at Black Friday er så utrolig populært blandt forbrugerne? Det hele starter i USA, hvor Black Friday altså stammer fra. Dagen er blandt andet kendt, og berygtet, for at skabe kæmpe kaos og stor uro i de amerikanske shopping centre og butikker. Det går nemlig vildt for sig, når butikkerne slår dørene op på den sorte fredag i slutningen af november. Der er endda set eksempler på, at folk er kommet op og slås over en vare. Så det er altså ikke bare en helt almindelig dag for amerikanerne, som forbereder sig flere dage i forvejen. Nogle står endda i kø i op til flere timer før butikkerne overhovedet har åbnet dørene.

 

Sådan forholder det sig dog ikke helt endnu i Danmark. Black Friday er nemlig kun så småt ved at blive rigtig stort i Danmark. Danskerne begynder så småt at få øjnene op for den store shoppedag, og hvis man skal se ud i fremtiden, så ser det lovende ud for den sorte fredag. Det ser nemlig ud til, at butikkerne i højere og højere grad hopper med på bølgen. Dagen er nemlig fordelagtig for både kunder, men altså også butikkerne får i høj grad succes i form af øget omsætning. Og netop omsætningen er noget, der slår rekorder, når det kommer til lige netop den ene dag på året. Det ses, at forbrugerne hverken holder sig tilbage eller tøver med at stryge betalingskortet igennem kortterminalerne rundt omkring i landets butikker. Vi kan derfor forvente at høre meget mere om Black Friday i de kommende år – og det er i hvert fald en glædelig nyhed for alle shoppe-elskerne!