close
Livsstil

3 højtbetalende jobs du bør overveje

Der er efterhånden større og større forskel på, hvor meget man kan tjene inden for de forskellige erhverv her i landet. Danmark har længe været kendt som et land med minimal ulighed på stort set alle områder, men når vi ser på forskellen i løn på de 20% fattigste og de 20% rigeste, så er den steget i en lang række år. Man kan se det som at flere vælger et job, de kan lide frem for et job, der har høj efterspørgsel og lavt udbud, således at lønnen er højere. Det kan også være en konsekvens af den hurtige evolution i industrierne, hvor jobs hurtigere og hurtigere bliver redundante eller automatiserede samtidig med, at der dukker nye industrier op, hvor alle pengene fosser hen. Man bliver altså nødt til at uddanne sig på ny, hvis ens gamle uddannelse og erfaring ikke længere er efterspurgt, men det heldigvis ikke så dyrt i Danmark – og det er en mulighed for alle aldre. Vi ser her på tre jobs med en løn, der er en ekstra omgang uddannelse værd.

Det første job er et af dem, der bruger de nymodens teknologier i en ny industri. Det er nemlig de jobs, der kræver programmering og lignende, for eksempel softwareudvikler eller webudvikler. Her får du en virkelig høj løn, så længe du kan bevise, at du er kvalificeret til at håndtere den slags arbejde. En mere eller mindre garanteret måde at opnå dét på er ved at uddanne sig som datalog, datamatiker eller softwareingeniør. Hvis du vil prøve det af og kan finde både tid og motivation til at lære hjemmefra, så er der masser af information og ressourcer på nettet, som du kan bruge til at lære dig selv et programmeringssprog og så ellers bygge på der fra.

Et noget mindre teknisk job er ejendomsmægler. Du er ikke garanteret en høj løn, men hvis du arbejder hårdt og gør et godt arbejde, så er det mindst lige så profitabelt som at være programmør. Der er muligheder overalt i landet, uanset om du vil være ejendomsmægler i Silkeborg eller København. Det er desuden et erhverv, der har eksisteret i mange år og formentlig også vil eksistere i mange år fremover, så du behøver ikke at være bange for, at du om ti år skal lede efter et nyt job.

Et andet ikke-teknisk job med endnu mere frihed og ansvar er entreprenør. Nogle vil måske mene, at det er mere en livsstil end et job, men det er bestemt det bedste svar, hvis du vil vide, hvor du har mulighed for at få den højeste løn. Det er dog ikke uden risici, så du bør sætte dig godt ind i det, før du går i gang. En uddannelse i business er oplagt, men et område, der interesserer dig, hvor du kan innovere, er også værd at overveje.