close
Teknologi

Sådan får du succes med din webshop

Online handlen er støt stigende og konkurrencen på markedet er benhård. Da du ikke kun skal konkurrere med den lille fysiske konkurrent rundt omkring hjørnet, men nu har hele Danmark, ja endda hele verden som konkurrent, så skal din webshop være super skarp og optimeret, hvis du vil have succes.

 

Udover at du selvfølgelige skal finde ud af hvad det er for nogle produkter folk de søger efter og gerne vil have, så er det også en del andre vigtige ting, du skal tænke over for at få succes med din webshop.

 

Når først brugerne er kommet ind på din webshop, så skal de nemt og gnidningsfrit kunne orientere sig, navigere og slutteligt få trykket på køb-knappen. Hjælp brugerne ved at have fokus på nedenstående:

 

Brugervenlighed

En af de allervigtigste elementer er brugervenlighed, da alle kunderne er selvhjulpne og tæller alt fra garvede netsurfere til gamle tante Olga på 80, der prøver det for første gang.

 

Sørg for at have en ordentlig søgefunktion der er synlig og som virker. Kunderne skal kunne finde de produkter de leder efter. Og det skal være nemt og hurtigt.

 

Navigationen skal være i orden. Sørg for en logisk inddeling af produkter og sider. Det skal være nemt at klikke videre. Vis også mange produkter pr. side, så kunden ikke skal bladre igennem mange sider for at se dit udvalg.

 

Gode produktbeskrivelser og billeder. Det skal være tydelig for kunderne hvad du sælger, da de måske sidder og shopper uden for din telefontid og dermed ikke lige kan få svar på deres spørgsmål.

 

Opdateret lagerstatus. Et andet vigtigt element er din lagerstatus, der bør være så opdateret som overhovedet muligt. Synlige varer, der rent faktisk er udsolgt giver sure kunder, der nok ikke kommer igen.

 

Check-out skal være nem. Når først der er lagt varer i kurven, er folk meget tæt på at handle, men også her kan din webshop besværliggøre købet og gøre at kunderne springer fra. Sørg for at kurven er opdateret med den samlede pris inkl. fragt. Hvis man som bruger ikke kan se den samlede pris, inden man indtaster sine kortoplysninger eller opretter sig som bruger, vil mange droppe købet.

 

Lad registrering som bruger være op til kunden. Hvis du tvinger kunderne til at skulle registrere sig som bruger inden de kan købe, vil mange falde fra, da de gerne vil have det nemt og bare gerne vil shoppe lige nu. Du kan i stedet for vise dem alle fordelene ved at registrere sig og selv lade dem træffe valget.

 

Hurtig loade-tid. Brugere online har ingen tålmodighed og er din webshop lang tid om at loade, vil det også få mange til at skynde sig videre til konkurrenterne. Hastigheden af din webshop skal være i orden.

 

God kundeservice. En god og hurtig (!) kundeservice er også vigtig, da du skal holde fast i kunderne, når de endelig har fundet frem til dig. Funktioner som Chat og Facebook kan være en måde at kommunikere med kunderne på.

 

Udover brugervenligheden, så er der også andre elementer, der afgør, om du får succes med din webshop.

 

Undgå tekniske problemer

Tekniske problemer kan være voldsomt irriterende for kunderne og kan gøre, at de ikke kommer igen. Kommer de fx ind på din side via Google og lander på en død 404 fejlside, så er chancen for at de klikker videre på netop din webshop minimal. Sørg derfor for at få redirected alle de døde sider, så kunderne lander på noget relevant. Generelt skal du sørge for at have en webshop platform der ikke har tekniske problemer.

 

Godt indhold

Din webshop skal have noget godt og relevant indhold som brugerne er ude efter. Men først skal de lige finde din side. De fleste brugere kommer ikke længere end til side 1 i Googles søgeresultater og derfor skal du sørge for at ligge i toppen af søgeresultaterne, så brugerne kan finde din side. Det gør du blandt andet ved at sørge for at din side er SEO-optimeret med relevant indhold, SEO-tekster, meta titles, H1ere og H2ere.

 

Endelig kan du arbejde med din linkbuilding, der er med til at give dig gode placeringer i søgeresultatet.