close
Livsstil

Prøv en ny hobby for en 50’er

Der er mange fordele ved at have en hobby, men du har nok allerede læst dem en gang eller halvtreds, så vi vil springe over den del og gå direkte til det relevante i den her artikel. Hvis det både er sundt at have en hobby og at prøve noget nyt, så er det vel kun bedre at starte en ny hobby. Det kan dog være dyrt, og det er præcis det vi vil snakke om her. Det behøver nemlig ikke at være dyrt at starte en ny hobby, som du vil læse mere om nu.

Karate er en hobby, der ofte kan prøves helt uden at betale penge. Ligesom mange andre kampsport og sportsgrene lokker de nye kunder til ved at tilbyde en gratis prøve eller to. Det bliver dog dyrt, hvis man vil fortsætte, da de har det med at kræve, at man køber alt udstyret inklusiv en skridtbeskytter.

En noget mindre voldsom hobby er strikning, som kan gøres med benene bundet bag ryggen, hvis man er fleksibel nok til den slags. Det er dog lidt dyrere at starte, hvis man ikke kan låne både strikkepinde og garn. Når det er sagt, kan man i hvert fald sagtens få en smag for, om det er noget man bryder sig om for en 50’er.

Hvis du er til brætspil er det en hobby, der kan koste mange penge, men der er masser af brætspilsklubber over hele landet, hvor du kan deltage enten gratis eller for et lille gebyr, der sjældent er mere end en 50’er. Du kan desuden købe et billigt brætspil eller to for en 50’er, som du så kan spille med familien eller venner, men det er måske værd at give en af klubberne eller caféerne et forsøg, hvis du vil prøve flere forskellige brætspil og dermed danne dig et overblik over, hvad der findes og om du ville kunne lide det.

Hvis du hellere vil lave noget for dig selv eller hvor du mødes med nogle en gang imellem og snakker om det, så er læsning en klassiker. Det er desuden en god måde at lære alverdens nye ting på, men det kan være dyrt, hvis du vil eje bøgerne. Der er heldigvis mulighed for at låne dem i lange perioder fra biblioteket, og hvis du bliver bidt kan du investere i en ebogslæser, hvilket både er bedre for miljøet end at købe bøgerne i papirform og langt billigere. En bogklub med fælles interesser kan du nok også finde, så det er muligt at være social med en eller stereotypisk enspænderhobby.

Der er rigtig mange andre hobbyer, du kan prøve enten gratis eller for et lille beløb, såsom rollespil og klatring, basketball og fodbold, fiskning og bueskydning, tegning og dans. Søg lidt på nettet og spørg i din omgangskreds, så finder du helt sikker noget for dig.