close
Mode

Det Rigtige Tøj til en Vandretur i Det Fri

At vandre rundt på en tur ude i naturen har altid en positiv effekt på mit humør og fysiske velvære. Det er interessant at opdage, at det tøj man har på, og farven på det, også har en vis indvirkning. For eksempel kan en pulserende farverig Wood wood sweatshirt hjælpe dig med, at føle dig fuld af energi, mens blødt tøj, af mere neutrale farver, typisk har en mere beroligende effekt på ens humør og energiniveau.

Du bør altid være ordentligt forberedt, når du begiver dig ud på vandreture. Det handler ikke bare om, at sikre sig, at man tager forfriskninger med sig, men det tøj du pakker, når du tager ud på eventyr, og det tøj, du tager på, er meget vigtigt. Noget du bør huske på er, at vejret ændrer sig flere gange i løbet af en dag, så det er tilrådeligt at tænke fremad, og altid være forberedt. Specielt det danske vejr kan være utroligt uforudsigeligt – det kan starte ganske køligt, til middag er der så ugideligt varmt, og pludselig begynder det så at regne. Vejrudsigten kan give dig nogle hints, men du bør ikke stole blindt på den – vær altid beredt på, at vejret kan skifte i enhver retning.

Mit råd er, at du altid har tøj på, der er designet til at absorbere sved. Sweatshirts var oprindeligt designet til at gøre netop dette, så det giver mening for dig at pakke en behagelig sweatshirt, når du tage ud på en vandretur. Du kan overveje at vælge en sweatshirt med lyse farver, for derved at hjælpe andre med at få øje på dig, hvis du kommer i problemer, eller skal gå langs en trafikeret vej. De bedste lyse farver er orange, gul og skrigende pink. En anden mulighed til en vandretur om sommeren, er de ærmeløse sweatshirt, da de kan hjælpe med at sikre, at du ikke bliver for varm. Du må dog aldrig glemme også at pakke den varme langærmede sweatshirt eller en hættetrøje, hvis vejret vender, og det bliver koldt eller endda begynder at regne.

Hvad du har på fødderne har selvfølgelig også en enorm betydning for, om din vandretur bliver en succes eller ej. Brug altid komfortable vandrestøvler, der passer sammen med et par tykke sokker, så du ikke får vabler, og desuden kan holde fødderne tørre og varme. Glem ikke at tage rigeligt med solcreme på, og meget gerne en hat eller lignende, for at beskytte dig imod de skadelige UV stråler fra solen.

Hvis du tager på vandretur på andre tidspunkter end i sommer-månederne, så kan det klart anbefales at klæde dig i flere lag. Det gør det nemlig langt nemmere at justere din temperatur, når vejret skifter. Bliver der varmt op til middag, tager du et par lag af, mens de så kan komme på igen, når aftenen nærmer sig, og temperaturen falder.