close
Mode

Det Bedste Regntøj Fra Top til Tå

Når nu vi er i en sæson, hvor der regner rigtigt meget, så handler det om at have det rigtige regntøj parat. Du tænker sikkert, at du da allerede har massevis af regntøj. Men spørgsmålet er, om du er tilfreds med det du har, og om du ikke kunne gøre det endnu bedre?

Regntøj er nemlig ikke bare et spørgsmål om stil. Det handler i høj grad om, at skabe komfort, og kunne beskytte imod elementerne. Der er ikke noget som nogle regnfyldte dage, der virkelig kan sætte gang i en omgang influenza eller forkølelse. Når man bliver våd og kold, så svækker det immunforsvaret, og vi har meget lettere ved at blive syg med noget. Det kan altså være en dyr omgang, sådan at spare på regntøjet. Ingen har lyst til at være syg, og det kan i høj grad gå ud over ens planer og arbejde.

Så her deler vi ud af nogle vigtige råd, når det kommer til at vælge det bedste regntøj fra top til tå. Sørg for at være dækket ind på alle områder: en kæde er kun så stærk som det svageste led.

  1. Regnhatten. Meget regntøj kommer i dag med en indbygget hætte, og den er helt sikkert bedre end ingenting. Den har dog en tendens til ikke at være helt optimal: regn løber let ned af hætten, og ind på indersiden af regnjakken. Det skyldes ganske enkelt, at en hætte jo sidder direkte sammen med jakken. Når vandet følger overfladen, så ender det altså et uheldigt sted. Det er derfor langt bedre at have en regnhat for sig selv. Gerne med en stor skygge, hele vejen rundt. Det vil ikke bare holde dit hoved tørt, men også sende regnen væk fra resten af din krop.
  2. Regnjakken. Den vigtigste del af din beklædning er regnjakken. I let regn, er det faktisk alt hvad du behøver: en god lang regnjakke med en veldesignet hætte. Det er altså jakken der er det sidste sted du bør spare. Den er klart den mest alsidige, og kan bruges næsten hele året, hvis du vælger den rigtige.
  3. Regnbukserne. Når det regner meget, eller vi skal opholde os i regnen i længere tid, så er en regnjakke ikke nok i sig selv. Vandet glider nemlig ned, og gør vores bukser våde. Når først benen bliver våde, så falder vores kropstemperatur hurtigt, og det betyder øget risiko for sygdom og ubehag. Søg for at regnbukserne passer godt sammen med regnjakken, så de tilsammen dækker hele din krop.
  4. Fodtøjet. Dine fødder må absolut ikke blive våde! Når først sokkerne er gennemblødte, så er dagen ødelagt, og du er næsten garanteret at blive syg. Jeg anbefaler derfor, at du får fat i nogle rigtige jagt gummistøvler. Så er du nemlig sikker på, at de er designet til at kunne holde alt vind og vejr ude, og vil holde rigtigt længe. Almindelige gummistøvler kan selvfølgeligt også bruges: bare sørg for, at de er af høj kvalitet og ikke risikerer pludseligt at lække.