close
Livsstil

Baby uro

Uroer over sengen er beregnet til at give din baby ro.

Men hvis de bruges forkert, kan de være farlige for din lilles trivsel. Find ud af hvordan du gør det sikker, når du bruger en uro over en barneseng.

Indretning af børneværelset er en af de mest spændende ting, du gør før din baby kommer til verden. En af de bedste stykker tilbehør du kan få til en børneseng, er en uro. Flyvende genstande giver en beroligende fornemmelse for babyer, det være sig en loftvifte eller en uro  hængende over sengen. En uro vil holde ham underholdt i lang tid og fungerer som et visuelt stimulerende middel. Din baby vil helt sikkert blive beroliget og fascineret af de blide bevægelser af uroen. Udvalget af uroer, der bliver solgt i butikkerne eller på webshop for børneudstyr, er stort, og du har meget at vælge imellem.

Mens du indretter børneværelset, er en vigtig ting at have i tankerne, sikkerheden omkring de forskellige ting du har tænkt dig at bruge.

 

Sikkerhedsretningslinjer for en uro

Mobilen skal hænge mindst 30 centimeter væk fra barnets rækkevidde. Hvis din baby kan røre den, selv når han ligger ned, skal du flytte den højere op, uden for rækkevidde. Sørg også for, at den er fastgjort til børnesengen, så der ikke er chance for, at din baby kan hive i den og få den i hovedet. Kig også efter løsnede skruer og andre dele, der har været brugt til sikkert at fastgøre uroen til sengen fra tid til anden.

Når din baby har nået en alder, hvor han kan stå op og sidde eller kravle, er det på tide at fjerne uroen. Nysgerrige som babyer er, vil han helt sikkert forsøge at få fat i en del af den og hive i noget der er farverigt og bevæger sig. For at nå deres mål kan de endda finde på at kravle op af sengens sider, som kan være farligt for barnet.

Babyer er stærke, og at rive en uro ned kan vise sig at være nemt for dem! Hvis uroen er en favorit hos dig og dit barn, og i ikke vil af med uroen, kan en løsning være at fastgøre den til loftet, så den stadig kan underholde din baby, men er sikkert uden for rækkevidde.

Undgå at købe en uro, der er fuld af snore og bånd. Vær også ekstra forsigtig med uroens strenge. Hvis barnet får fat i dem kan de blive viklet ind i den og forårsage store skader på dit barn og udgøre kvælningsfare. Længden af strengene skal ikke være mere end 20 cm. ​​

Hvis du planlægger at lave en baby uro selv, skal du sørge for at det følger alle sikkerhedskravene så du er sikker på den ikke udgør en fare for din lille.

en uro er et af de mest fortryllende stykker legetøj, som en baby kan have, men du bør være helt klar over de skjulte farer, de indeholder. Så længe du husker at overholde sikkerhedsrådene, så burde du kunne hænge en uro op i børneværelset med fred i sindet.