close
Livsstil

5 gaveideer, der overrasker fødselaren

Kender du det, når du om og om igen de sidste par uger har spurgt ind til, hvad din gode ven eller veninde ønsker sig i fødselsdagsgave, men at de bare konsekvent svarer: ”Bare find på noget, jeg ønsker mig ingenting.” Hvis du har tiden til det, er det jo en kærkommen lejlighed til virkelig at gå og tænke over, hvad din gode ven virkelig ville kunne lide. I er jo trods alt gode venner – I kender hinanden godt, og det giver rigtig gode forudsætninger for dig til at finde den perfekte gave, som både glæder og overrasker. Hvis du alligevel tænker, at det er en for uoverstigelig opgave, så følger her et par gode forslag til gaver, er underholder og imponerer.

1. En oplevelse

Oplevelser er en af de hotteste trends inden for gaveidéer. I Danmark og i Vesten i al almindelighed er de gennemsnitlige forbrugere så velhavende, at hvis de går og mangler noget i deres hverdag, så har de råd til at købe det. Markedet for gaver udvider sig i disse dage særligt i denne retning, og der er næsten ikke det, man ikke kan lave sammen. Koncerter, teaterstykker, sushiworkshop, noget sportsligt som rappelling eller ølbrygning. På sin vis – og fin vis – bliver den vigtigste del af gaven, at du og fødselaren bruger tid sammen og skaber minder sammen, og så er den konkrete begivenhed i grunden mindre vigtig.

2. Et spil til festlig lejligheder

Der er ikke noget, der samler en fest, som et spil eller en leg. Selv hvis fødselaren ikke er den helt store brætspilsfanatiker, så er det sikkert og vist, at der er et spil derude til ham eller hende. For der kan være plads til alle slags temaer, alle slags universer, alle slags personligheder, i et spil. Det kan være et spil, I har spillet sammen før, eller du kan udfordre fødselaren. Et spil er en gave, som på sin vis giver lovning på flere gode stunder sammen fremover – og derfor er det sådan en god gave!

3. Gadgets

Find en cool, eksklusiv, skør, humoristisk gadget, som fødselaren ikke vidste, han eller hun havde brug. Det kan være alt lige fra et armbåndsur til et udstyr til køkkenet. En sodavandsmaskine, popcornmaskine eller måske en juicepresser, så fødselaren kan komme i gang med at drikke sunde og hjemmelavede drikke!

4. DIY-billeder

Alt for tit forbliver de billeder, vi tager med mobilen, på mobilen. Vi har hundredvis, måske tusindvis, af billeder af hinanden, som faktisk bare ligger lagret på diverse elektroniske platforme – mobilen, computeren, en ekstern harddisk – som desværre aldrig får set dagens lys.
Put dem i ramme, lav et fotoalbum med små tekster til billederne, lav en collage, få dem printet ud som en kalender. Det er en rigtig personlig gave, som varmer hjerter og sætter smil på læben.

5. Personlig pleje

Klassikeren. Alle har brug for noget til badet – til personlig pleje og hygiejne. Men for at det skal være lidt overraskende, så vælg nogle eksklusive plejeprodukter, for eksempel fodsalt, lækkert barberskum eller en god parfume, som du ved, fødselaren kan lide. Der er uendelige muligheder inden for cremer og parfumer.

Find tilbudene på Black Friday Danmark