close
Technologie

4 MANIEREN OM UW VERGADERINGEN TE VERBETEREN

We brengen veel tijd door in vergaderingen; zeker meer dan waar we zouden willen, dus het is maar goed dat we het beste uit deze tijd halen, zodat er geen verspilling is.

Vergaderingen zijn een eenvoudig concept, maar kunnen moeilijk te organiseren zijn om ervoor zorgen dat ze zo productief mogelijk zijn.

We zullen kijken naar 4 gegarandeerde manieren om de kwaliteit van uw vergaderingen te verbeteren:

1 – Zorg ervoor dat alle vergaderingen een agenda hebben

Het is belangrijk om altijd een agenda te hebben voordat je naar een vergadering gaat, gewoon omdat het de vergadering efficiënter maakt en het meer resultaten oplevert.

Agenda’s zijn de gespreksthema’s en deze voorkomen dat deelnemers in de vergadering belangrijke onderwerpen vergeten te introduceren. Beslissingen kunnen dan met voldoende aandacht van de groep worden genomen in plaats van snel buiten de vergadering.

Een belangrijk voordeel van het hebben van een agenda is de organisatie die het aan de vergadering brengt, is dat die ook in het hele bedrijf kan worden overgedragen. Belangrijke activiteiten worden geprioriteerd, de productiviteit wordt verhoogd en de deelnemers van de vergadering krijgen meer aandacht.

2 – Houd aantekeningen en de tijd bij

Om de bruikbaarheid van vergaderingen te maximaliseren, moet u ervoor zorgen dat nauwkeurige notities worden bijgehouden en dat de vergadermomenten worden verspreid, indien mogelijk, binnen vierentwintig uur.

Goed geschreven notulen van de vergadering kunnen een actieplan creëren voor de leiders en de werknemers. Er wordt opgemerkt hoe, wanneer, waar en wie de beslissingen heeft genomen en of dit actieplan helpt om het werk daadwerkelijk gedaan te krijgen. Voor degenen die de vergaderingen niet kunnen bijwonen, kunnen de notulen essentiële informatie bevatten zodat ze die kunnen raadplegen.

Het kan eenvoudig zijn om notulen te maken, maar om ze goed te doen en er voor te zorgen dat ze meer nut hebben, zou een vakman ze moeten nemen. Discussies kunnen verwarrend zijn en heen en weer gaan tussen mensen en punten. Sommige debatten kunnen onduidelijk zijn, dus het vereist een vakman om deze te volgen en in staat te zijn om nauwkeurig samen te vatten wat er besproken werd.

3 – Follow-up

Hoewel de grootste zorg bij vergaderingen kan zijn dat iedereen tegelijkertijd op één plek komt, wat er na de vergadering gebeurt is even belangrijk. Het is frustrerend en onaanvaardbaar om in een professionele omgeving tot de volgende vergadering over te gaan zonder dat de overeenkomsten van vorige vergaderingen in actie werden geplaatst. Individuen moeten hiervoor verantwoordelijk worden gehouden.

 

4 – Gebruik technologie in uw voordeel

Gebruikt u nog steeds pen en papier om uw vergaderingen te organiseren? Het is tijd om te moderniseren! Gebruik vergaderingsbeheersoftware om vergaderruimten te boeken, deelnemers uit te nodigen en bronnen te analyseren. Technologie maakt ontmoetingen oneindig keer efficiënter en maakt ze productiever, omdat video-oproepen tijdens vergaderingen nu de norm zijn, waardoor het bijna onvergeeflijk is om niet te deel te nemen.