close
Mode

10 vragen om jezelf te vragen voordat u koopt iets duurder

ARIf Instagram niet bestond, zou u nog uit schillen voor die Chanel tas?

 

Er een een tijd in elke shopper’s leven komt wanneer het idee van splurging op een designer stuk ontstaat. Met zoveel prachtige tassen, schoenen en kleding daar, hoe kon het niet? Maar om ervoor te zorgen dat u bent schillen uit uw hard verdiende geld voor de juiste redenen, zijn er een paar dingen die u in overweging moet nemen. Namelijk? De onderstaande 10 vragen om te vragen voor het kopen van om het even wat duur.

TICLE 4:10 vragen om jezelf te vragen voordat u koopt iets duurder

 

Vraag 1: Ik bezit al zoiets?

Eerste dingen eerste: Neem een koude, harde blik op uw kast en zie als u al een eigen iets dat lijkt op uw potentiële prijzig aankoop. Als het antwoord van Nee, bewegen langs op vraag twee.

 

Als het antwoord ja, er is’ een beetje meer werk te doen. Laten we zeggen dat het item in kwestie is een prachtige zwarte designer cocktailjurk. Bezit u een vergelijkbare goedkopere zwarte jurken die je liefde en merkt dat je vaak te bereiken voor miljoen? Als zo, u kan willen overslaan beschietingen uit big bucks voor een nieuwe tenzij u liever krijgen wegwerken van die, en slechts één. Waarom? Want het is een bekend feit dat hoe meer je bezit, dragen hoe minder je.

 

Vraag 2: Ik hou van winkelen? (Of: ben ik verslaafd aan snelle mode?)

Dit is een grote één, dames. We not gonna zal je veroordelen voor het winkelen vaak voor dingen die je waarschijnlijk niet nodig — we totaal schuldig — maar we zullen zeggen dat wanneer gaat om uitgaven op een investering stuk, je zou willen om na te denken over of gaat u nog andere items op dezelfde manier wilt familie.

 

Bijvoorbeeld: als u die $3.000 Céline tas koopt, ziet u zelf niet het kopen van enige andere zakken — maakt niet uit hoe goedkoop of trendy — voor het volgende jaar of twee? Wanneer iemand een nieuwe auto of een nieuw huis koopt, ze niet kopen een bos van kleinere, goedkopere huizen en auto’s een paar maanden later, toch? We willen de mentaliteit voor modeartikelen gebruiken. Als je weet dat je iemand die graag zelf een enorme verscheidenheid aan tassen, misschien kopen van een super prijzig is niet de juiste beweging.

 

Vraag 3: Zal dit item problemen veroorzaken voor mij langs de lijn?

Een ander ding om erachter te komen: zal deze dure aankoop echte problemen voor u veroorzaken langs de lijn? Betekenis, zal die paar van Isabel Marant laarzen die u terug ver genoeg dat uw telefoonrekening of student leningsbetalingen niet zal worden voldaan aan deze maand? Zo ja, is het een goed idee te laten worden voor nu en beginnen met het opslaan van een beetje elke maand dus u kunt uiteindelijk kopen ze schuld-vrije (de beste weg!)

 

Vraag 4: Als het label was uitgesneden, zou het nog zijn mijn smaak?

Als mode liefhebbers, het is een gezien het feit dat onze innerlijke Sybarite komt af en toe. Niets over die schandelijke — meeste ontwerper dingen zijn mooi — maar als u simpelweg voor een label koopt en het item is niet echt uw smaak, goed, niet zo dom?

 

Vraag 5: Als Instagram niet bestond, zou ik nog willen?

Wij haten op te nemen u zou kopen iets duur gewoon zodat mensen weet u zelf het, maar helaas, dit is de wereld waarin we leven. Zijn u die Balenciaga tas kopen omdat je echt, echt geweldig vinden, of omdat u wilt dat anderen te weten u het?

Als u die designer schoenen koopt, zal u zitten kundig voor echt genieten van hen zonder hen te posten op sociale media (“kunstig” verbergen ze achter een vaas van pioenrozen graven als boeken, mensen.) Als het antwoord is Nee, moet u wellicht wat denken te doen.

 

Vraag 6: Is dit een impuls kopen?

Als sociale media, is de wereld van vandaag ook bomvol met online promoties, flash verkoop en aanbiedingen. Hoewel dit kunnen een fantastisch als je terecht in de markt voor iets, ze kunnen vrij gevaarlijk zijn voor de casual shopper die — toen ze wakker werd vanochtend — had geen idee dat ze nodig of gewenst, zeggen, een $600 Phillip Lim blouse totdat ze kreeg een mailtje dat er 20% korting .

Als u voor een bepaalde paar designer jeans heb jeuk en toevalligerwijs ziet ze toevallig op Gilt vandaag, of ze 30% korting bij Barneys, go for it. Maar als u klaar om pony voor $500 in vijf minuten voor een paar schoenen die je nog nooit hebt gezien, nou bent, wilt mogelijk stap weg van de computer voor een paar uur en het item opnieuw als je dopamine levels wijken. Immers, koopt de meeste impuls uiteindelijk veroorzaakt ernstige gevallen van wroeging koper.

 

Vraag 7: Zal ik realistisch gebruik het vaak?

Er is niets mis met het behandelen van onszelf aan speciale-gelegenheid stukken af en toe, maar met echt dure koopt het is waard de berekening van de kosten per slijtage — vooral als het item niet in uw levensstijl passen kan.

Bent u een voorschools onderwijs leraar die nooit zou dragen hakken om te werken? U kunt niet aan shell uit $600 voor de Manolo Blahniks nu. Bent u een advocaat bij een conservatieve bedrijf? Je krijgt waarschijnlijk niet veel slijtage uit dat vet gedrukte Kenzo pak. Waarom besteden uw hard-earned geld aan iets dat gewoon in uw kast zitten zal?

 

Vraag 8: Ben ik het kopen omdat [invoegen blogger/street stijl star hier] had het?

Elke verslaafde Streetstyle weet dat er bepaalde persoonlijkheden die gewoon het vermoorden elke keer als ze zijn gefotografeerd. Echter, alleen maar omdat je zag Miroslava Doema, of uw favoriete fashion blogger in Miu Miu, Stella McCartney, of Valentino gedrapeerd — of omdat je tijdens de Fashion Week in New York worden en wilt krijgen snauwde door een Streetstyle fotograaf — is niet een grote reden om uit te gaan en pralerij op het zelfde materiaal.

Vergeet niet: verschillende grote straat-mode spelers, redacteurs en bloggers krijgen toegezonden designer spullen kostenloos te verleiden mensen zoals ons om te gaan en kopen. Anderen zijn, Nou, rijker dan ons en het is hun baan te fladderen rond de wereld in de nieuwste designer kleding, die is leuk om te bewonderen, maar niet per se gezond te emuleren.

In plaats daarvan zoeken mindere geprijsde stukken van de dingen u op Streetstyle sterren bewonderen, en uit uw eigen stempel op het — en uitgeven als het is iets wat je echt wilt, niet iets wat je echt wilt kopiëren.

 

Vraag 9: Kan ik het krijgen voor minder?

Net als bij een grote aankoop, loont het om prijs-winkel een beetje voordat het bijten de kogel. Voor de huidige items, check out warenhuizen, boetieks en elke online winkel die kunt u vinden. Voor items, vintage of niet meer leverbaar, bel uw lokale zending winkels, of schuren eBay, Etsy en Craigslist. Als het een nieuw item dat u echt wilt, maar niet noodzakelijkerwijs behoefte aan dit tweede, teken omhoog site zoals Shop het bij Me, die het web voor elke korting van merken die u doorzoekt. Anders, Bekijk deze 10 plaatsen om te kopen van designer tassen voor minder.

 

Vraag 10: Is dit punt een één-seizoen wonder?

Laten we duidelijk zijn: wij zeker denk niet dat elke Wolfsmelkpijlstaart moet iets “klassieke” dat voor eeuwig en altijd duren zal (waar is het plezier in dat?) maar wij denken dat een ton daalt op iets dat zo duidelijk de “it” item uit een collectie is dom.

Waarom? Want er een uitstekende kans is dat, na het seizoen is op en de glans begint te vervagen, kunt u beginnen te voelen dat uw pralerij was gedeeltelijk te wijten aan de directheid van het hebben van iets covetable, eerder dan met iets u absoluut aanbidden.